Hijyen Eğitimi

HİJYEN EĞİTİMİ

HEDEFİ:

İnsan sağlığına yönelik gıda güvenliği ile ilgili fiziksel, kimyasal ve biyolojik tehlikeleri önlemek, yok etmek veya asgari seviyeye indirmek için mikrobiyoloji, gıda kaynaklı hastalıklar, hijyen kuralları, temizlik ve dezenfeksiyon ile ilgili temel ilkelerin öğretilmesi.

KAPSAMI:
• Mikrobiyolojiye giriş (mikropların sınıflandırılması, mikroorganizmaların yaşama koşulları, mikroorganizmaların kullanımı)
• Gıda kaynaklı hastalıklar
• Hijyen Kuralları
o Hijyen Nedir? Hijyenin Önemi.
o Temizlik ve Hijyen
o Temizlik Araç Gereçleri
o Kir ve Kirlenme Nedir? Kirin ve Kirlenmenin Zararları
o Kişisel Hijyen
• El ve Yüz Temizliği
• Koltukaltı Temizliği
• Boyun Temizliği
• Saç Bakımı ve Saç Temizliği
• Ağız ve Burun Temizliği
• Giysiler ve Diğer Vücut Yüzeyleri Temizliği
o Çapraz Bulaşmanın Önlenmesi
o Kişisel Hijyen Kuralları
o Çalışanların Sağlık Durumu
• Temizlik – Dezenfeksiyon
o Çapraz Bulaşmanın Önlenmesi
o Terimlerin Açıklanması
o Temizlik ve Dezenfeksiyonun Aşamaları
o Deterjanlar ve Dezenfektanlar
o Temizlik – Dezenfeksiyon Programları

KATILIMCILAR:
Gıda maddeleri üretiminden ambalajlama, depolama ve taşımaya kadar bütün aşamalardaki firmaların üst ve orta kademe yöneticileri, mühendisleri ve çalışanları.

KATILIMCI SAYISI: Minimum 8, maksimum 20 kişi.

GEREKLİ ÖN BİLGİ: Yok.

SÜRESİ: 1/2 gün.

NOT: Seminerin en az % 70’ine katılan kişilere seminer sonunda katılım belgesi verilir. Konuyla ilgili eğitimlerimiz hakkında bilgi almak için lütfen bizimle temasa geçiniz.

<<PDF>>

İlginizi Çekebilir

IRCA Onaylı (IS0 22000:2005) Baş Tetkikçi Eğitimi

IRCA ONAYLI, ISO 22000:2005 BAŞ TETKİKÇİ EĞİTİMİ HEDEFİ: Katılımcılara, ISO 19011’e göre ISO 22000:2005 için Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi tetkiklerini gerçekleştirmeye yönelik bilgi ve tecrübe kazandırmak. Bu seminer, IRCA’ya kayıtlı

ISO 22000 Eğitimi

GIDA GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMİ (ISO 22000:2005) EĞİTİMİ HEDEFİ: Katılımcıların, insan sağlığına yönelik gıda güvenliği ile ilgili fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik tehlikeleri önlemeyi, yok etmeyi veya belirli seviyelere indirmeyi amaçlayan bir

HACCP ve OGP Eğitimi

HACCP VE OPERASYONEL ÖN GEREKSİNİM PROGRAMI (OGP) EĞİTİMİ HEDEFİ: Tehlike Analizi Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) gıda güvenliğini sağlamadaki rolünün anlaşılması, HACCP ve Operasyonel Ön Gereksinim programlarının nasıl uygulanacağını göstermek, HACCP