IFS Nedir ?

IFS Uluslararası Gıda StandardıÇıkış noktası GFSI (Global Food Safety Initiative/Ulusal Gıda Güvenliği İnisiyatifi) olan IFS (International Food Standard/Uluslararası Gıda Standardı) güvenli gıda satışını ve ölçülebilir bir gıda güvenliği sağlamayı amaçlamaktadır. IFS, bu amaç doğrultusunda, İngiliz perakendeciler gibi Avrupalı diğer büyük perakendecilerin de 3. taraf denetime yönelmesi ve Avrupa, Kuzey Amerika ve Avustralya’dan 40 ticari işletmenin bir araya gelmesiyle oluşturulmuştur.

IFS kuruluşları ürettikleri ürünün taşıdığı riske göre düşük risk ve yüksek risk olarak gruplandırılırken; asgari şartlar, yüksek standart ve en iyi uygulama olarak 3 farklı seviyede değerlendirir. Kuruluşlarda gerçekleştirilen faaliyetleri, kalite sistemi gereksinimleri, yönetimin sorumluluğu, kaynak yönetimi, ürünün gerçekleştirilmesi ve ölçme, analizler, iyileştirmeler olmak üzere 5 farklı başlık altında inceler.

İlginizi Çekebilir

ISO 26000 Prensipleri

ISO 26000 Prensipleri: ISO 26000 de verilen 7 temel sosyal sorumluluk prensibi; Sorumluluk, Şeffaflık, Etik davranış, Paydaşların beklentilerine ve haklarına saygı, Yasalara saygı, Uluslararası davranış normlarına saygı ve İnsan haklarına saygıdır.  

ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi

ISO 22000 ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi nedir? ISO 22000, çeşitli ülkelerde yayınlanmış olan HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) standartlarını tek bir çerçevede toplamak amacıyla geliştirilmiştir, HACCP Gıda Güvenliği Sistemi

AS 9100 Uzay ve Havacılık Sektöründe Kalite Yönetim Sistemi Standardı

AS 9100 Yararları Nelerdir ? AS 9100′ ün Yararları Diğer kalite yönetim standartlarında olduğu gibi AS 9100 bir kalite yönetim modelidir. Doğru uygulandığında firmanın verimliliğini artırır, kurumsallaşmasını sağlar. Herşeyden öte