KAIZEN

KAIZEN SÜREKLİ İYİLEŞTİRME

Sürekli İyileştirme nedir?

Eğer yaptığın işte hiçbir iyileşme göstermiyorsan, aslında geriliyorsundur. KAIZEN; Yapılan her şeyde sürekli iyileşmeyi amaçlar. Adını Japonca “ KAI” (değişim, gelişim) ve “ZEN” (daha iyiye) sözcüklerden alır ve doğu felsefesinde “sürekli ve bitmeyen iyileşme” anlamına gelir.

Küçük küçük de olsa iyileştirmelerin sistematik bir biçimde gerçekleştirilmesi ve alışkanlık haline getirilmesi yöntemidir.

Ayrıca; iyileşme için büyük yatırımlar gerektirmeyen, tüm personelin yaratıcılıklarını ön plana çıkartan, çalışanlar tarafından uygulandığı için benimsenmesi kolay olan bir yöntemdir.

Bütün yönetim sistemlerinin tohumudur ve ürünün, hizmetin ve sürecin sürekli iyileştirilmesini hedefler.

İlginizi Çekebilir

HACCP

HACCP – Hazard Analysis and Critical Control Point HACCP NEDİR? HACCP, gıda işletmelerinde, sağlıklı gıda üretimi için gerekli olan hijyen şartlarının (personel hijyeni, ekipman hijyeni, hammadde hijyeni, ortam hijyeni, vb.)

ISO 13485

ISO 13485 – TIBBİ CİHAZLAR İÇİN KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ ISO 13485:2003  Tıbbi Cihazlar İçin Kalite Yönetim Sistemi nedir? ISO 13485:2003 Uluslararası Standard Organizasyonu (ISO) tarafından yayınlanan ve bütün dünyada tıbbi

JIT

JIT JIT (Tam Zamanında Üretim) Nedir? Adını İngilizce “Just In Time” kelimelerinin baş harflerinden alır ve “Tam Zamanında Üretim” anlamına gelir. Doğru ürünün istenen miktarda ve doğru zamanda üretilmesi için